Wat is 'n docker in DevOps?
Wat is 'n docker in DevOps?

Video: Wat is 'n docker in DevOps?

Video: Wat is 'n docker in DevOps?
Video: Docker And Containers Explained | Containerization Explained | Docker Tutorial | Simplilearn 2024, April
Anonim

Docker , 'n houerbestuurhulpmiddel, word gebruik in DevOps om sagteware-onderdele as geïsoleerde, selfversorgende houers te bestuur, wat in enige omgewing ontplooi en uitgevoer kan word. Docker verminder terug en waarde tussen Dev en Ops in Deurlopende Ontplooiing, wat bokoste uitskakel en bedryfskoste verminder.

Wat is Docker daarvan en hoekom word dit gebruik?

Docker is 'n instrument wat ontwerp is om dit makliker te maak om toepassings te skep, te ontplooi en uit te voer deur houers te gebruik. Houers laat 'n ontwikkelaar toe om 'n toepassing te verpak met al die dele wat dit benodig, soos biblioteke en ander afhanklikhede, en dit alles as een pakket uit te stuur.

Verder, wat is houers in DevOps? A houer is 'n standaard eenheid sagteware wat kode en al sy afhanklikhede verpak sodat die toepassing vinnig en betroubaar van een rekenaaromgewing na 'n ander loop. Beskikbaar vir beide Linux- en Windows-gebaseerde toepassings, sal houersagteware altyd dieselfde werk, ongeag die infrastruktuur.

Vervolgens kan 'n mens ook vra, wat is Kubernetes in DevOps?

Kubernetes is 'n betroubare houergroepbestuurhulpmiddel. Enige plek van laai-toets-webwerwe, of die skep van 'n verhoogomgewing, tot die verskuiwing van besigheids- en aanlyntoepassings na produksie, Kubernetes clusters kan dit bestuur. Cluster rekenaars bied DevOps talle voordele bo ander rekenaaromgewings.

Wat is Docker CI CD?

CI / CD (Deurlopende integrasie/Deurlopende aflewering) is 'n metodologie wat sagteware-ontwikkeling stroomlyn deur samewerking en outomatisering en is 'n kritieke komponent van die implementering van DevOps.

Aanbeveel: