INHOUDSOPGAWE:

Wat is rekenaarnetwerk Kort antwoord?
Wat is rekenaarnetwerk Kort antwoord?

Video: Wat is rekenaarnetwerk Kort antwoord?

Video: Wat is rekenaarnetwerk Kort antwoord?
Video: What is Computer Network? full Explanation | PAN, LAN, MAN and WAN Network 2024, Mei
Anonim

A rekenaar netwerk is 'n stel van rekenaars met mekaar verbind met die doel om hulpbronne te deel. Die mees algemene hulpbron wat vandag gedeel word, is verbinding met die internet. Ander gedeelde hulpbronne kan 'n drukker of 'n lêerbediener insluit.

Ook gevra, wat bedoel jy met rekenaarnetwerke?

A rekenaar netwerk is 'n groep van rekenaar stelsels en ander rekenaar hardeware toestelle wat is deur kommunikasiekanale aan mekaar gekoppel om kommunikasie en hulpbrondeling tussen 'n wye verskeidenheid gebruikers te fasiliteer. Netwerke is algemeen gekategoriseer op grond van hul eienskappe.

Gevolglik is die vraag, wat is rekenaarnetwerk met voorbeeld? A netwerk is 'n versameling van rekenaars , bedieners, hooframe, netwerk toestelle, randapparatuur of ander toestelle wat aan mekaar gekoppel is om die deel van data moontlik te maak. 'n uitstekende voorbeeld van 'n netwerk is die Internet , wat miljoene mense oor die hele wêreld verbind. Voorbeelde van netwerk toestelle.

Hierin, wat is netwerk in eenvoudige taal?

N rekenaar netwerk is 'n groep van twee of meer rekenaars wat aan mekaar gekoppel is. Netwerke word gewoonlik gebruik om hulpbronne te deel, lêers uit te ruil of met ander gebruikers te kommunikeer.

Wat is verskillende tipes rekenaarnetwerke?

Daar is hoofsaaklik drie tipes rekenaarnetwerke gebaseer op hul grootte:

  • Plaaslike Area Netwerk (LAN)
  • Metropolitaanse Gebiedsnetwerk (MAN)
  • Wye area netwerk (WAN)

Aanbeveel: